Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Nascholing: Acupunctuur & de oncologische patiënt

3 februari, 2017 @ 18:30 - 4 februari, 2017 @ 18:00

Op zaterdag 4 februari 2017 geeft Professor Gary Deng van het Memorial  Sloan Kettering Cancer Center de medisch nascholing:  “Acupunctuur en de oncologische patiënt”.

Deze dag geeft u een unieke gelegenheid om waar te nemen hoe uw specialisme klinisch kan worden ingezet voor deze groep patiënten en welke voorwaarden daar voor nodig zijn. Ook in de Nederlandse en Belgische markt vragen kankerpatiënten steeds meer naar de toepasbaarheid van acupunctuur in hun herstelproces.

Het Memorial Sloan Kettering Cancer Center in New York is de grootste oncologische academische kliniek ter wereld en heeft een afdeling Integrative Oncology. Patiënten die door dit ziekenhuis worden behandeld krijgen de mogelijkheid gebruik te maken van een aantal complementaire modaliteiten die zijn ondergebracht in de genoemde afdeling. Professor Deng is vicepresident van deze afdeling. Acupunctuur is een van de belangrijkste peilers van Integrative Oncology. Het wordt ingezet voor het management van een aantal belangrijke symptomen als gevolg van kankerbehandelingen zoals xerostomie, misselijkheid en pijn.

Professor Deng heeft met Dr. Barrie Cassileth aan het begin gestaan van de ontwikkeling van deze bijzondere zorg voor kankerpatiënten in een klinische omgeving. Nergens in de Westerse wereld was dit model mogelijk en nu dient het als een voorbeeld voor vele oncologische afdelingen over de gehele wereld hoe behandelingen tegen kanker met deze modaliteiten kunnen worden geïntegreerd.

Belangrijke voorwaarden is dat zowel de oncologen als de aan de Integrative Oncology verbonden specialisten met elkaar kunnen communiceren. Nog belangrijker is dat de patiënt zonder zich bezwaard of geremd te voelen een keuze heeft om deze modaliteiten in te zetten om zelf aan de eigen gezondheid en herstel te kunnen blijven werken.

Op vrijdagavond 3 februari geven Mischa Nagel en David Kopsky al een kijkje in de keuken van deze afdeling en zij stellen u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de oncologie en de bijwerkingen die deze met zich meebrengen. Met deze informatie is de Engelstalige nascholing van professor Deng  gemakkelijker te volgen.

Acupunctuur en de oncologische patiënt belooft een interessante dag te worden en is reeds geaccrediteerd door de NVA met de code WM. Ook leden van de NAAV zijn voor deze bijeenkomst uitgenodigd evenals de leden van de Belgische vereniging voor Artsen Acupuncturisten (ABMA-BVGA).

Wilt u meer weten en zich inschrijven voor deze nascholing dan vindt u alle informatie op:

http://www.oncozorg.nl/nascholing-medische-acupunctuur

NB : Op deze nascholing is plaats voor slechts 200 acupuncturisten. Er hebben zich al 81 acupuncturisten ingeschreven.

Gegevens

Begin:
3 februari, 2017 @ 18:30
Einde:
4 februari, 2017 @ 18:00

Organisator

Oncozorg Nederland
Telefoon:
+31 (0)20 - 670 5000
E-mail:
info@sup.nl
Website:
http://www.oncozorg.nl/nascholing-medische-acupunctuur

Locatie

Congrescentrum De Reehorst
Bennekomseweg 24
Ede, Ede 6717 LM Nederland
+ Google Maps