Het 2de deel van « Propriétés diététiques et médicinales de nos aliments et épices » , geschreven door Dr. Daniel Wuyts, is juist verschenen. Dit praktische en volledige boek is bedoeld om artsen te helpen voedingsadvies te geven en nutriënten voor te schrijven op een optimale wijze. Het 928 bladzijden tellende boek bevat een volledige index therapeuticum en de farmacologische eigenschappen van alle bekende nutriënten van A tot Z (polyfenolen, zuren, spoorelementen, mineralen, vitaminen…), aminozuren, vetzuren, koolhydraten en vezels. Ongewenste bestanddelen die onze voeding besmetten worden er ook in beschreven, met hun ongunstige effecten maar ook met de eventuele wijze om die te voorkomen. De invloed van de verschillende bewaringsmethoden en de bereiding op de nutriënten in onze voeding en op onze gezondheid wordt ook beschreven. Het boek bevat ten slotte ook een praktisch overzicht van Chinese diëtetiek dat toelaat om de resultaten van acupunctuur te versterken.

Dit interessante boek kan via internet besteld worden bij www.satas.com
voor de prijs van 89 € – BTW en verzending inbegrepen, of ter plaatse bij de boekhandel Green Line gekocht aan 79,8 € BTW inbegrepen.

Wuyts