Binnen de BVAA, de Belgische School voor Acupunctuur, is er een team van gemotiveerde docenten, allemaal arts, die hun ervaring kunnen doorgeven.

Opleiding: duur en spreiding

Je leert de verschillende stromingen binnen acupunctuur: van eenvoudige reflexotherapie tot traditionele Chinese geneeskunde, waaronder cranio-acupunctuur, auriculotherapie, elektro-acupunctuur, laser, etc. Dankzij de online cursus voorafgaand aan elk WE, bestudeer je de theoretische begrippen in je eigen tempo, afhankelijk van je vrije tijd, wat hun praktische integratie tijdens het WE mogelijk maakt.

Vanaf het einde van het eerste jaar ben je in staat om eenvoudige pijnen te behandelen en aan het einde van je twee jaar theoretische en praktische opleiding heb je voldoende achtergrond om, na het behalen van het eindexamen, je diploma van acupuncturist te ontvangen arts van de BVAA, reeds erkend door bepaalde particuliere verzekeringsfondsen en door bepaalde onderlinge verzekeringsmaatschappijen (die hun leden een voorkeursvergoeding toekennen wanneer ze een door onze school gediplomeerde acupuncturist raadplegen).

Naast deze basisopleiding organiseert de BVAA ook permanente medische opleidingen in acupunctuur en wordt u regelmatig uitgenodigd om deel te nemen aan onze geavanceerde seminars, waar u uw kennis kunt verdiepen.

De basisopleiding volgt de academische jaarindeling en loopt van september-oktober tot in juni van het volgend jaar. Er zijn 5 weekends (+ 1 herhalingsweekend + 1 examenweekend), waarbij de lessen worden gegeven op zaterdag (van 9.15h tot 17.00h) en op zondag (van 09:15-13:00u).

Download hier de folder over de opleiding in het cursusjaar 2023-2024.

Voor meer info kan U terecht op ons secretariaat:
info@acupunctuur.be

Bij interesse, altijd welgekomen!

Docenten en contact

De Nederlandstalige cursus wordt geleid door de cursuscoördinator, bijgestaan door een aantal docenten. De cursuscoördinator is Dr. Vera Machtelinckx.